Vrijeme čitanja 3 min 27 ožu 2023

Kako kroz umjetnost ispričati priču o sestrinstvu?

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

“Sisterhood gives you power”, “Stand by your sister”, “Be brave sister!” – samo su neki od slogana koji se pojavljuju na Answear.LAB majicama popraćeni kolažima obogaćenima sestrinskom energijom. Autorica grafika Ania Glik – talentirana je vizualna umjetnica i dosad je surađivala s najvećim svjetskim modnim kućama. Ovaj put svoj je talent usmjerila u projekt SISTERHOOD. Otkrivamo behind the scenes aktivnosti Anie Glik za Answear.LAB.

Be brave sister!

SISTERHOOD nam daje snagu! Tako budimo sestrinsku energiju i kauzalnu snagu. Vjerujemo i podržavamo jedna drugu. Ne kategoriziramo niti isključujemo. Bodrimo jedna drugu i jačamo si samopoštovanje. Pomažemo jedna drugoj solidarno i bezuvjetno. Kao “duhovne sestre” vjerujemo da se naša veza temelji na zajedničkim idejama i iskustvima. Ovo je poruka SISTERHOOD – jedinstvenog Answear.LAB projekta koji spaja modu, glazbu i umjetnost. Odjekuje u pjesmi Natalie Przybysz, kao i u umjetničkim kolažima Anie Glik, otisnutima na majice koje su dio ove limitirane kolekcije.

Ania Glik za Answear.LAB

Ideja sestrinstva ima pozitivan utjecaj na svaki aspekt našeg života. Zato višestruki projekt SISTERHOOD spaja snagu žena iz različitih područja, uključujući i umjetnost. U okviru ovog projekta Ania Glik – vizualna umjetnica, ilustratorica, autorica kolaža, izradila je seriju od 6 grafika ispunjenih sestrinskom energijom, koje su kasnije pronašle put do Answear.LAB kolekcije. Izbor umjetnika nije slučajan. Ania Glik kreirala je za najbolje predstavnike svijeta dizajna i mode. Njezin dizajn može se vidjeti u interijerima hotela Hilton s pet zvjezdica. Umjetnica je izradila i kolaže po narudžbi za poznatu parišku modnu kuću Hermès, a njezine animacije krasile su modne revije brenda Paprocki & Brzozowski. Surađivala je i s Vogueom, ELLE-om i dizajnericom Barbarom Rui.

Djelo Anie Glik, obično u prigušenoj paleti boja, iznenađuje neobičnim idejama. Ilustratorica crpi inspiraciju iz svijeta prirode, arhitekture i mode stvarajući nove priče na papiru koje osvajaju svojom plemenitošću i kulturnim referencama.

 

Sestrinska snaga skrivena u kolažima

Kako koristite liniju, papir i komadiće fotografija da predstavite ideju sestrinstva?

„Upečatljiv dio mog stila su labave forme i jak fokus na rad s fotografijom i korištenje njezinog maksimalnog potencijala kroz reprodukciju i deformaciju. U radu sam željela prenijeti atmosferu sestrinstva, naglasiti međusobnu podršku, prijateljstvo i snagu žene.” – rekla je umjetnica.

Serija majica s tiskanim kolažima koje prenose ideju sestrinstva jedna je od istaknutijih strana SISTERHOOD kolekcije. Na printevima su motivi isprepletenih ruku i drugih gesta koje simboliziraju poštovanje, prihvaćanje i ljubav prema svim ženskim odabirima.

„U radu na ovom projektu bila mi je važna simbolika i sloboda interpretacije. Prilikom izrade kolaža koristila sam prijašnja snimanja Answear.LAB kolekcije. Kombinirala sam tehnike digitalnog kolaža, ilustracije i rukopisa.” – istaknula je Ania.

 

 

Ostali članci