Vrijeme čitanja 3 min 17 ožu 2024

Mob wife: trend koji je obilježio početak 2024.godine

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Mob wife trend zarobio je srca fashionistica. Riječ je o estetici inspiriranoj filmovima i TV serijama iz 80-ih i 90-ih. Bogate partnerice “mafijaša” odlikovale su se specifičnim stilom pa je tako mafijaška supruga spoj glamura, raskoši i daška modnog ludila. U našem članku pronaći ćete detaljan opis ovog modnog trenda.

Mob wife- povijest trenda 2024.

Mob wife trend zavladao je društvenim mrežama u relativno kratkom vremenu. Zanimljivo je da je ovaj trend rođen na internetu, točnije na Tik Tok platformi. Naziv je dobio po reality showu ‘Mob Wifes’ koji se emitirao od 2011. do 2016. godine. Riječ je o projektu koji je prikazivao živote žena kriminalaca u New Yorku, a ova modna estetika s njima ima mnogo toga zajedničkog.

Stiliziranje ormara žene gangstera svojevrsna je suprotnost klimi “tihog luksuza”. Zašto? Ova estetika ilustrira stereotipnu sliku koja je vladala tijekom 1980-ih i 1990-ih, a koja djeluje pomalo pretjerano, hrabro i odvažno. “Loud luxury” u ovom izdanju snažno je inspiriran poznatim filmovima i serijama s mafijaškom tematikom, točnije ključnim ženskim likovima. “Obitelj Soprano”, “Lice s ožiljkom” i “Casino” samo su neke ekranizacije koje su pravi zlatni rudnik stila u ovoj estetici.

Mob Wife Aesthetic – karakteristike stila

Svaki moderan izgled ima nešto po čemu se ističe. U slučaju mob wife trenda, riječ je o jedinstvenoj kombinaciji elegancije sa senzualnošću i glamurom. Ovaj trend prije svega karakterizira prevlast tkanina povezanih s bogatstvom. Krzno, saten, koža i šljokice su favoriti. Krojevi su uglavnom pripijeni, s dubljim izrezima i otvorima. Odjevne komade obično prate cipele na visoku petu. Raskošan zlatni nakit je neophodan, jer skupocjeni dodatci – ili oni koji se samo tako čine – dodaju karakter naglašavajući materijalni status.

Mob wife stil temelji se na jakim bojama, životinjskim uzorcima (leopard i zebra) i bogatim ukrasima. Pretjerivanje – ovako bi se sažele karakteristike ove jedinstvene estetike.

Mob wife nosi crveni ili ružičasti ruž na usnama, sedefasta sjenila i/ili smokey eyes. Osim toga, koristi puder sa svjetlucavim efektom. Svaki element mora biti upadljiv, uključujući duge nokte u prirodnim nijansama. Večernji make up prikladan je i za dan.

Što još karakterizira mob wife stil?

Kosa je savršeno oblikovana, a ponekad se dodaje i spektakularan volumen. Zapamtite da jaka šminka i prava frizura uvijek upotpunjuju izgled žene gangstera.

Raskošne haljine bez naramenica, mini suknje i hlače izuzetnog kroja s kratkim gornjim dijelovima jednostavan su recept za ovu estetiku. Jednostavno, dodajte tamne sunčane naočale i puno zlatnog nakita, poput raskošne ogrlice. Ovo je sjajan način da se s pomoću dodataka pokaže stvarno ili pretpostavljeno bogatstvo. Kratke haljine snažno naglašavaju siluetu, dok cipele na petu dodaju još više senzualnosti outfitu. Nemojte se bojati odabrati odjeću s izrezima ili gornjim dijelovima u korzetu čak i za dnevne outfite. Gornji sloj od lepršavih tkanina malo će “ublažiti” outfit i dodati dašak otmjenosti.

Za opušteniju, ali ipak odvažniju kombinaciju, nosite kožnate ili traper hlače uskih nogavica i košulju s ovratnikom životinjskog uzorka. Par cipela s potpeticom nezaobilazan je dodatak. Elegantna supruga gangstera ne nosi samo ultra kratke suknje, već i chic odijela jakih tonova s voluminoznom bundom ili dugim kaputom nonšalantno prebačenim preko ramena. Markirana torbica upotpunit će ovaj chic, odvažan izgled.

Ključni elementi i savjeti

Mob wife estetika skriva nekoliko manjih trendova. Odmah upadaju u oči popularni dodatci – masivni nakit, ali i krzno. Najvažnije je da cjelina izgleda skupo, a istovremeno spektakularno. Ovaj trend idealan je za odvažne žene koje vole skrenuti pažnju na sebe. Zašto? Potrebno je mnogo odvažnosti da se svaki dan prezentira- mob wife imidž.

Ovaj stil pravi je modni plijen, a o skromnosti nema govora, naprotiv. Ključni elementi izgleda su seksi haljine, chic gornja odjeća i mnoštvo skupih modnih dodataka, uključujući mnoštvo nakita. Crna, crvena i smeđa boje su koje dominiraju ovim stilom, kao i kontrastna bijela.

Ostali članci