Vrijeme čitanja 3 min 29 velj 2024

Tjedan mode u Milanu uz Answear

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Tjedan mode u Milanu pravi je praznik mode. Modne piste predstavljaju kolekcije najistaknutijih dizajnera, a ulice grada preplavljene su originalnim stilovima sudionika talijanskog tjedna mode. Čitajući našu recenziju u nastavku, osjetit ćete jedinstvenu atmosferu ovog događanja, ali i doznati – što odjenuti u sezoni jesen-zima 2024.

Tjedan mode u Milanu okupljenima je pružio obilje modnih senzacija. Renomirane modne kuće: Gucci, Emporio Armani, Versace, Dolce&Gabbana, Twinset i Elisabetta Franchi, predstavile su svoje najnovije kolekcije. Pitate se što nositi u sezoni jesen-zima 2024.? Evo i našega izvješća s ovog jedinstvenog događanja.

Twinset: crno-bijela igra

Tjedan mode u Milanu otvoren je revijom brenda Twinset na kojoj su se predstavili top modeli koji su godinama povezani s brendom – Natasha Poly by Amber Valletta i Franziska Jetzek. Revija je uhvatila suštinski Twinset stil – spoj umjetničkog duha s izrazitim rock stilom. Ova originalna fuzija postignuta je kombiniranjem, primjerice, bikerskih čizama s dugim plisiranim haljinama ili pak kreacijama s umetcima na prsima.

Kolekcijom jesen/zima 2024. dominira pletenina koja se koristi u šarenim kombinacijama, čipkastim haljinama i džemperima od debelog pletiva. Twinset se u svojim stilovima poigrava kontrastom crne i bijele, dodajući neutralnu paletu boja uz dodatak jarko crvene i žute. Siluete su pak monokromatske i minimalističke.

„U novoj kolekciji brenda Twinset dominiraju crna i bijela boja s briljantno utkanim crvenim, žutim i zlatnim siluetama. Ono što je svakako zapanjujuće su sve teksture koje su se pojavile na modnoj pisti – čipka, pletivo, vezovi i ukrasi za nakit. Ono što je također vidljivo na prvi pogled – ako još nemate biciklističke čizme u svom ormaru, krajnje je vrijeme da ih kupite!”, rekao je Łukasz Witek, glavni stilist Answeara.

Otkrij Twinset kolekciju na Answear.hr
Otkrij Twinset kolekciju na Answear.hr

Impresivna Emporio Armani revija

Od šljokičastih večernjih jakni i sjajnih odijela do pripijenih večernjih haljina – na reviji Emporio Armani vidjeli smo varijacije na temu večernje odjeće. Kreacije iz kolekcije “Night Glow”, predstavljene na Tjednu mode u Milanu, savršeno su odražavale istoimeno zvjezdano noćno nebo. Ova tema nije prisutna samo u ukrasima od šljokica, već i u bojama – srebrnoj, crnoj, ljubičastoj i zelenoj.

Materijal, lepršave hlače s naboranim rubovima, prozirne suknje od organze i odvažno, šareno umjetno krzno, savršeno prenose slobodu koju Emporio Armani toliko cijeni u procesu dizajna.

Emporio Armani završio je reviju na neobičan način. Snijeg je lagano padao po modnoj pisti, a modeli odjeveni u večernju odjeću šetali su između publike s kišobranima iznad glave. Posjetitelji će zasigurno još dugo pamtiti ovu reviju.

Modna revija u akademskoj knjižnici

U kreiranju kolekcije jesen-zima 2024. brend Elisabetta Franchi inspiriran je bezvremenskom estetikom engleskih sveučilišnih uniformi. Brend je svoju kolekciju predstavio, tijekom modnog događanja u Milanu, kao portret oslobođene, suvremene žene. Manekenke su šetale modnom pistom u pratnji energične glazbe i jedinstvenom scenografijom koja replicira interijer knjižnice.

Publika je nazočila novom, suvremenom pogledu na akademski stil kojega su oplemenile plisirane suknje, kardigani, puloveri u kombinaciji s košuljama, kao i jakne i kaputi muževnih krojeva. Glavni uzorak koji se provlači kroz dizajn brenda je tartan u rouge noir i sivoj boji. Nova kolekcija brenda elegantna je mješavina vintagea, glamura i modernih oblika.

MSGM i trendovi ukratko

MSGM se ističe minimalističkim dizajnom ukrašenim šarenim printom. Dizajner Massimo Giorgetti, inspiriran je umjetnošću, glazbom i aktualnim svjetskim modnim trendovima pa i kolekcija za jesen-zimu 2024. upravo to potvrđuje. Giorgetti predstavlja žensku konfekciju u raznim krojevima, teksturama i bojama.

Kreiraj look uz brend MSGM

„MSGM je pokazao trendove za sljedeću sezonu – sjajna koža, ukrasi od nakita, mekane teksture i moj omiljeni element – hlače od krzna i dodatci. Izgledalo je vrlo impresivno.”, prenio je Łukasz Witek, glavni stilist Answeara.

Ostali članci