Vrijeme čitanja 3 min 17 tra 2024

Odjeća sa životinjskim uzorkom. Otkrijte svoju divlju stranu

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Leopard uzorak jedan je od najpopularnijih trendova ovoga proljeća. Životinjski print vrlo je elegantan, ali može biti težak za stiliziranje. Kako stilizirate svoju odjeću s leopard uzorkom? Provjerite naše ideje.

U ovom tekstu ćete saznati:
1. što nositi s leopard uzorkom,
2. kako izbjeći kič kombinacije s leopard uzorkom,
3. koje boje kombinirati uz ovaj uzorak,
4. kako stvoriti uspješan outfit sa životinjskim printom,
5. kako kombinirati različite uzorke u jednom looku.

S kojim bojama kombinirati leopard print? Želimo harmonične kombinacije boja

Leopard print bismo mogli opisati kao zgodne mrlje nepravilnog oblika na jednobojnoj podlozi. Ovaj se uzorak često pojavljuje na modnim pistama i u 2024. ga je posebno mnogo. Obično dolazi u smeđim i crnim tonovima, iako postoje i iznenađujuće inačice boja. Iako je ovaj tip životinjskog uzorka posljednjih godina pao u zaborav, još uvijek može biti vrlo elegantan. Upečatljiv je sam po sebi i stoga mu nije potreban još jedan uzorak kao dodatak izgledu.

S kojim bojama kombinirati leopard print? Postoji više opcija nego što mislite. Kohezivni izgled može se postići oslanjanjem na neutralne boje. Također, dobra je ideja usredotočiti se na svestrane, prigušene boje, kao i na zemljane boje. Siva, tamnoplava, bež i bijela dobro se slažu.

S čime kombinirati leopard print ako želite postići kontrast? Crvena naglašava intenzitet uzorka, kao i žuta, zasićena plava i maslinasto zelena. Ljubičasta i ružičasta također izgledaju posebno dobro uz leopard uzorak, kao vrlo odvažna kombinacija. Bolje je odabrati samo sitne dodatke ukrašene leopard printom koji će cijeli look okrenuti naopako, nego se odlučiti za cijeli look u kojemu prevladava uzorak. Zašto? Prava ravnoteža ključ je za stvaranje estetskog izgleda u kojemu nema mjesta pretjerivanju.

Leopard – što nositi s ovim intrigantnim uzorkom?

Ne postoji jedan pravi način kombiniranja upečatljive odjeće s drugim odjevnim predmetima. Najsigurniji način je odabrati osnove uz dominantan komad sa životinjskim uzorkom. To će održati ravnotežu i izgled učiniti vrlo chic.

Bunda, džemper, suknja, hlače ili torba sa životinjskim printom isticat će se na crnoj boji, dok će bijela biti svjetlija, a smeđa elegantnija. Tako je ovaj uzorak dobio urbani štih s traperom u svijetloplavoj nijansi. Metalik komadi daju mnogo glamura, kao i saten u sivoj boji, pa je to vrlo nosiva kombinacija ne samo za navečer, već i tijekom dana.

Bila bi inspirativna ideja kombinirati leopard print s drugim teksturama za snažan kontrast. Krzneni kaput s uzorkom i prozračna haljina od baršuna ili tila kombinacija je koja uvijek funkcionira. Kožnate hlače s košuljom i pantera printom također su pravi izbor.

S čime kombinirati odjeću s leopard printom? Praktični savjeti za stiliziranje

Leopard print privlači pažnju. Ako je samo naglasak na jednom dijelu outfita, nemate brige da ste pretjerali. Suprotno je kada se nosi od glave do pete ili u kombinaciji s drugim printom. Umjerenost pomaže u izbjegavanju efekta kiča. Što još treba imati na umu pri odabiru odjeće s leopard printom? Jednostavni krojevi i smireni tonovi okruženje su koje šare stavljaju u središte i dopuštaju im dominaciju kreacijom. Kontrastne boje i drugi motivi, stvorit će snažan kontrapunkt koji se neće svima svidjeti.

Dodatak u obliku cipela ili torbice već dopušta dosta ludosti u stylingu pa je ova opcija možda jednostavnija jer se svima lakše snaći i bez opsežnog znanja o kombinacijama boja. U ovom slučaju, što manje to bolje pa začinite jednobojni komplet s nekoliko “divljih” dodataka. Šal, remen, čarape, sunčane naočale – nije potrebno mnogo da bi look bio osebujniji.

Neobične kombinacije printa – može li se odjeća leopard uzorka kombinirati sa zebra uzorkom?

Nije samo nejasnoća s kojim bojama kombinirati životinjski print već i slaže li se u modi, s drugim životinjskim motivima. U duetu s crno-bijelim printom zebre, mrlje leoparda u identičnim bojama činit će skladan, iako neobičan duo. Neka ostatak izgleda bude što je moguće jednostavniji kako biste osigurali neutralnu pozadinu za dva “divlja” uzorka.

Zebra uzorak i šare lukava su kombinacija, kao i kombinacija s prugama, cvijećem, uzorkom zmijske kože ili karo uzorkom. Ključ uspjeha nije samo odabir uzoraka iste boje, već i veličine. Zajedničke točke činit će cjelinu skladnom. Dva ili tri karakteristična naglaska su maksimum. U suprotnom, lako je pretjerati i stvoriti kičast izgled.

Ostali članci