Vrijeme čitanja 3 min 29 ožu 2024

Bezvremenski kaput – kako ga nositi?

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Tijekom toplijih dana najčešće se odlučujemo za kožnatu jaknu ili duge proljetne kapute. Tema ovoga teksta je model kaputa koji podsjeća dizajnom na vojnički stil, koji se s vremena na vrijeme vraća u modu. Iako vam se to možda ne čini na prvi pogled, iznimno je univerzalan model. Kako ga nositi? U našem ćete članku pronaći mnogo praktičnih savjeta koji će vam pomoći u kreiranju vašeg izgleda.

Must have u vašoj proljetnoj garderobi

The Bosman kaput je gornji odjevni predmet koji lagano prelazi liniju kukova. Upečatljivost je dvoredno kopčanje, kao i široki ovratnik i impresivni preklopi na džepovima. Jasno podsjeća na vojnu odjeću, točnije na gornji dio odjeće mornara.

Dolaze u brojnim krojevima, od minimalističkih do izrazito jedinstvenih. Prigušene boje, epolete na ramenima i zlatni gumbi – detalji su koji čine da vuneni model još više podsjeća na odjeću mornarice. Vrlo moderne verzije razlikuju se uglavnom po neobičnoj tkanini i ukrasima. Bez obzira na dizajn, iznimno je praktičan i bezvremenski.

Proljeće je vrijeme kada su gornji dijelovi važan dio stajlinga. Ovaj model kaputa je elegantna, ali udobna opcija koja će uljepšati urbani izgled. Neophodan je za žene koje ne vole nositi duge kapute ili sportske jakne.

 Kako ga stilizirati?

Najpraktičniji su crni, sivi ili tamnoplavi jer predstavljaju neutralnost, dok će sve ostale verzije življih boja, automatski “oživjeti” izgled. Što nositi u kombinaciji s modelom koji uvelike podsjeća na nautički stil? Ova vrsta kaputa izgleda sjajno s drugim vojnim predmetima, uključujući kožnate čizme na vezanje. No, ne treba pretjerivati s detaljima, kako cjelokupni izgled ne bi djelovao previše vojnički. Bolje je odabrati uz tamnoplavi kaput prugasti top ili majicu dugih rukava.

Mnogo ovisi o prilici, vremenu, ali i našoj estetici, military stil voli kožu, pletivo, čipku, senzualne prozirne materijale i druge jake kontraste. Također, ovaj model kaputa odgovara sa svim krojevima donjeg dijela, od uskog do širokog. Hlače uskih i širokih nogavica kao i palazzo hlače –  prikladan su izbor.

Isto će biti i s modelima suknji. Kožnate mini suknje naglasit će stil. Cvjetni maxi ili traper kombinezon dat će boho notu odjevnoj kombinaciji. Debela dolčevita, traper ili bijela košulja, obična majica kratkih rukava – provjereni su klasici koji će upotpuniti gotovo svaki look.

Kako nositi ovaj model kaputa? Ne može se poreći da je riječ o chic opciji koja może niskim damama zamijeniti dugačke vunene modele. Total look ne samo da izgleda sjajno, već i pomaže u izbjegavanju opasnog “rezanja” siluete. Sitne žene voljet će jednobojne kombinacije jer im one vizualno dodaju visinu. Cipele s potpeticom pojačat će ovaj efekt, stoga birajte stiletto potpetice, čizme s visokom petom i čizme s platformom. Unatoč ujednačenoj boji, cijeli izgled može doći do izražaja zbog različitih materijala, pa što su oni raznolikiji, to bolje.

Možete ovom modelu kaputa dodati žensku beretku koja će dodatno oplemeniti look. Unijet će dašak nonšalantnosti, kao i pletena kapa. Uskladite outfit s različitim modelima torbi. Velika shopper torba nezaobilazna je za dan, dok je clutch torba bolja opcija za večernji izlazak. Kombinirajte različite stilove i svaki put na drugačiji način nosite kaput. Ovo je siguran način da osigurate da vam određeni komad brzo ne dosadi.

Kratki vuneni kaput savršena je zamjena za prošivene jakne jer će vam u njemu biti toplo, a i izgledat ćete sjajno i elegantno. U većini slučajeva kaputi su izrađeni od prirodnog vlakna s iznimnim svojstvima zagrijavanja.

Riječ je o modelu iz snova za dame koje vole „tomboy” estetiku, zbog dvorednog kopčanja koje naglašava siluetu. Osim toga, izrez u obliku slova V nježno stanji figuru. Tamna boja u ovom slučaju, najsigurnija je opcija.

Ostali članci