Vrijeme čitanja 4 min 25 ožu 2024

Talijanski stil: Otkrijte tajne elegancije izravno iz Italije

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 4 min

Izgled Made in Italy jedinstven je. Na prvi pogled, odmah je vidljivo da ljudi u toj zemlji vole osnovne stvari, vintage predmete i luksuzne proizvode. Što je talijanski stil? U našem članku pronaći ćete analizu talijanske chic mode.

Talijanski stil – osnove elegancije na talijanski način

Talijanke su temperamentne žene, ali cijene i tradiciju. Ne boje se modnih eksperimenata, pokazivanja samopouzdanja i naglašavanja figure. Nemoguće je jednoznačno opisati kakav je takozvani talijanski šik. Jedno je sigurno, talijanski stil temelji se na visokokvalitetnoj odjeći i dodatcima, po mogućnosti od prirodnih materijala koji će trajati godinama.

Postoji pametno ispreplitanje modernog s prošlošću, korištenjem vintage proizvoda i modnih inovacija. Važno je napomenuti da svaka žena bira ono u čemu se najbolje osjeća i nerado kopira izgled drugih. Talijanski stil je i minimalistički i maksimalistički. Ono što se računa je koncept outfita, iako uvijek treba postojati dašak senzualnosti, elegancije, nonšalancije i osjećaja za stil.

Kako se obući u talijanskom stilu? Talijanski šik je igranje s modom, pokazivanje stila i naglašavanje figure. Birajte kvalitetne artikle, pazeći da odaberete odjeću dobrog sastava. Naravno, stanovnice ove zemlje snažno podržavaju autohtone brendove, ali ih vješto kombiniraju s drugima. Njihovim ormarima dominira osnovna odjeća, što znači jednostavna odjeća zagasitih boja poput bijelih košulja, balonera i džempera od kašmira. Jake boje i print okreću outfit naglavačke, ali važno je biti suzdržan i odabrati prave dodatke za sofisticiran i profinjen izgled.

 

Talijanski stil – odjeća i pribor. Kako izgledati chic i trendi?

Odjeća u talijanskom stilu dobro je skrojena i ističe se visokom kvalitetom. Obično su u zagasitim nijansama, no to nije pravilo. Neke dame vole odvažan print, jake tonove i nekonvencionalne krojeve. Po tome se vidi njihov temperament i odvažnost.

Otkrijte talijansku modu u stilu brenda Iceberg

Talijanski stil dolazi u mnogim oblicima. Savršeno krojen kaput nonšalantno nabačen preko lepršave maksi haljine uvijek je dobar izbor bez obzira na priliku. Total look s odijelom s uzorkom ili elegantnim kompletom jednako je prikladan. Kako biste stvorili kohezivnu odjeću, važno je imati dodatke koji odgovaraju ostatku odjeće u smislu boje, teksture ili ukrasa. Velike sunčane naočale, otmjeni šalovi s čvorovima i kožnati dodatci omiljeni su među Talijanima. Zlatni nakit jasna je točka iznad ‘i’ u svakoj kombinaciji.

Talijanski stil: ključni elementi ormara


Ne može se poreći da je talijanski stil daleko složeniji od onog koji promoviraju Parižanke. Postoji nekoliko trendova, ponekad vrlo različitih jedan od drugoga. Minimalističke kombinacije nisu nimalo dosadne jer žene tako ističu figuru. Važna je i originalna dodatna oprema.

Spektakularan nakit čini odjevnu kombinaciju još prepoznatljivijom, kao i cipele na visoku petu. Štikle su broj jedan u ormaru Talijanki. Žene ih rijetko mijenjaju za udobne mokasinke ili balerinke. Također, imaju veliku slabost prema sportskim prijedlozima, koje uglavnom kombiniraju s elegantnim outfitima kako bi kombinaciji dodali nonšalantnost.

Talijanski stil svakako ističe ljubav prema mini suknjama, glamuroznim šljokicama i originalnim krojevima. Ključne stvari u garderobi su pencil suknje, odijela, bluze i udobne hlače od tkanine koje naglašavaju ženstvene obline.

 

Inspiracija i savjet za svaku ženu


Želite izgledati poput Talijanke? Jednostavno hrabro odaberite komade svoje garderobe i budite voljni istaknuti se modom. Individualnost je važna – pomaže u stvaranju jedinstvenog izgleda. Vrijedno je zapamtiti da vješto naglašavate prednosti dok skrivate nedostatke.

Talijanski stil je ekspresivan i vrlo sofisticiran. Svaka će žena pronaći svoj stil. Tajna talijanskog chica je u poznavanju svog stila i tijela. Remen uz hlače ili suknje visokog struka naglašavaju struk. Visoke pete dodaju koji centimetar visine, dok sunčane naočale dodaju dašak tajanstvenosti izgledu.

Nije potrebno mnogo da se unese još žestine u izgled. Mnoge dame izbjegavaju kričave uzorke i jake boje, umjesto toga kreću se prema sofisticiranom minimalizmu. Nema govora o klišejima, jer upečatljivi nakit, kožnate torbice i cipele, automatski podižu izgled na višu modnu razinu.

Ostali članci