Vrijeme čitanja 3 min 06 tra 2024

5 načina kako stilizirati prsluk

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Kako složiti outfit s prslukom? Možete se odlučiti za bezvremenski kroj ili odabrati posljednje trendove. Za vas smo sastavili nekoliko lookova u kojima prsluk ima glavnu ulogu.

U ovom ćete članku saznati:

1. koji model prsluka će odgovarati za hladnije i toplije dane,
2. kako odabrati veličinu prsluka bez rukava,
3. koji stilovi dobro pristaju uz prsluk,
4. za koju boju se odlučiti.

Styling s prslukom – prijedlozi za različite prilike

Prsluci su moderan i bezvremenski komad odjeće. Možete ih stilizirati na mnogo različitih načina, ovisno o tome kako se u tom trenutku osjećate. Na tržištu ćete pronaći različite stilove, od kratkih i pripijenih, do dugih i predimenzioniranih. Najvažnije je odabrati model kojim ćete najbolje istaknuti svoj osobni stil.

Ženski prsluk idealan je za razne prilike. Za ovim komadom garderobe možete posegnuti pri slaganju odjevne kombinacije za posao, za svečane prigode, za odlazak na spoj ili na sastanak s prijateljima. U sportskoj i ležernoj varijanti, prsluk će vrlo dobro poslužiti i u svakodnevnim odjevnim kombinacijama. Mnogo će ovisiti o modelu koji odaberete kao i o dodatcima koje koristite kako biste upotpunili svoj izgled.

Možete se odlučiti za prsluk prigušene boje koji će pristajati uz većinu odjevnih kombinacija, poput crne, bijele, sive ili bež boje. Volite li intenzivne kombinacije, odaberite prsluk u boji, koji će biti u skladu s bojom vaše obuće, kape ili, primjerice, marame. Tada ćete stvoriti uravnotežen i skladan stil, čak i s najupečatljivijim bojama.

Kako nositi dugi prsluk u svakodnevnoj kombinaciji?

Prsluk će pristajati uz mnoge odjevne predmete – možete ga kombinirati uz majice i bluze kratkih rukava i trenirke. Ovaj odjevni komad podjednako će dobro izgledati uz hlače visokog struka kao i uz suknju trapez kroja.

Dugi prsluk može biti koristan dodatak u vašem ormaru i pri slaganju raznih kombinacija. Naglasit će vašu siluetu, istaknuti struk i oblikovati figuru. U hladnijim danima birajte duge prsluke koje ćete nositi na tanji kaput ili omiljenu trenirku. Nadopunite ga sportskom kapom, torbom i omiljenim tenisicama i spremni ste za igru u parku s djecom, šetnju psa, odlazak u kupovinu ili obavljanje poslova u gradu.

Za casual styling dobro će vam doći duži prsluk s remenom. Odaberite traperice visokog struka, pripijenu bluzu ili klasičnu majicu i kombinirajte ih s prslukom u odgovarajućoj boji.

Za izduženu siluetu pokušajte odabrati odjeću u sličnim nijansama kako biste izbjegli efekt rezanja siluete.

Ideje za elegantne kombinacije s kratkim prslukom

Stilovi s prslucima prate žene već mnogo sezona. Iako se način kreiranja lookova s ovim elementom garderobe mijenjao tijekom godina, prsluci su se našli u većini ženskih ormara.

Ako volite minimalizam i klasiku, u vašem ormaru trebao bi biti kratki model. Stilizacije koje uključuju ovaj element, prikladne su za sva godišnja doba. Kratki prsluk je dio odijela, ali možete se odlučiti i za modele od trapera za hladnije dane.

Kratki prsluk može biti uži ili oversized. Ima mnogo načina kako ga možete nositi. Izvrsno će izgledati uz hlače niskog struka i širokih nogavica. Uparite ga s trendi retro tenisicama i omiljenom majicom kratkih rukava za moderan casual look.

Prsluk se može nositi otvoren ili zakopčan. Prilikom odabira odgovarajuće veličine pripazite da nije manjeg broja od onoga koji vam najbolje pristaje. Prsluk se može nositi sam ili s drugim slojevima, tako da vam treba biti dovoljno ugodno ako ga nosite preko bluze ili majice.

Styling s prslukom – inspiracija za sva godišnja doba

Možete se odlučiti za prsluk od odijela. Vrlo je dobra opcija i za hladnije i za toplije dane. Kako biste stvorili moderan izgled, spojite dugu sivu traper suknju s bijelom majicom. Široki kožnati remen u struku dobro će poslužiti. Nosite prsluk preko majice.

Odaberite jednan od najmodernijih modela cipela ove sezone: balerinke. Mrežasti ili kožnati model s četvrtastim vrhom baš će sjajno odgovarati. Upotpunite look omiljenim sunčanim naočalama i torbom preko ramena. Zimi isti look možete kombinirati s čizmama u bikerskom stilu ili čizmama na visoku petu te predimenzioniranim vunenim kaputom.

U toplijim danima laneni prsluk možete uskladiti uz široke hlače visokog struka, midi suknju ili omiljene traperice. Naravno, prsluk možete nositi i bez ičega, samo pripazite da vam odgovaraju kroj i veličina.

Ostali članci