Vrijeme čitanja 4 min 23 stu 2023

Kako ukrasiti stan u jesen?

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 4 min

Jesen je savršeno vrijeme za preuređenje doma. Sve što trebate kako biste svojim interijerima dali potpuno novi duh je pravo osvjetljenje, svijeće i tekstil. Zahvaljujući jesenskim dekoracijama, kišni, hladni dani postat će ispunjeni a boravak u domu – ugodan. Evo nekoliko prijedloga.

Zašto mijenjati dizajn interijera?

Promjene u interijerima pozitivno utječu na raspoloženje ukućana. Boravak u estetski ugodnom okruženju poboljšava raspoloženje i poboljšava kvalitetu odmora. Ovo je osobito važno tijekom manje sunčanih mjeseci kao što su studeni i prosinac. Jesen je stoga idealno vrijeme za preuređenje stana.

Ukrašavanje stana jesenskim ukrasima, nije dugotrajan proces. Sve što trebate učiniti je dobro se za njega pripremiti. Pažljivo planirajte kupovinu i razmislite koji trendovi uređenja najbolje pristaju vašem interijeru. Kako to odrediti? Započnite pregledom najmodernije palete boja ove sezone. Jedna od popularnih boja je intenzivna boja cimeta, pogodna za život u skandinavskom stilu. Nijanse karamele ne mogu se zanemariti, iako su uglavnom prikladne za elegantne, moderne interijere. Maslinasto zelena vam također može biti naklonjena jer će unijeti sklad i ugodnu atmosferu u vaše prostorije.

 

Jesenska dekoracija u stanu

Već znate koje boje najviše odgovaraju vašem interijeru? Izvrsno, onda odaberite određene vrste ukrasa. Tipične jesenske boje mogu se vidjeti između ostalog u vazama, posudama, figuricama, slikama i biljkama. Karakter interijerima daje i tekstil – jastuci, deke, posteljina s motivima lišća, bundeva ili jesenske faune.
Vrlo su popularni i ukrasi sa sezonskim biljem kao vodećim elementom, a cjelokupna estetika upućuje na minimalistički, prirodni skandinavski stil. Jesen vole i materijali poput slame, lana ili čipke.


Važan je i raspored dekoracija u stanu. Kako biste izbjegli preopterećenje interijera, postavite ukrase na nekoliko strateških mjesta. Jedan od njih je kuhinjski ili blagovaonski stol. Ovo je komad namještaja koji upada u oči vašim gostima kada uđu u stan. Međutim, ne zaboravite biti suzdržani kada ukrašavate stol. Pretrpan dodacima, ostavljat će dojam kaotičnog i neuredno. Zdjela ili pladanj s jesenskim motivima dat će jesenski štih.


Unutra stavite sezonsko voće kao što su bundeve, grožđe i jabuke. Provjerite je li posuđe upečatljivo. Na ploču stola raširite stolnjak od prirodne tkanine i na njega stavite plitki a zatim na njega duboki tanjur. Pored njega stavite pribor za jelo. Nadopunite ga modernim dodacima kao što su ubrusi i svijeće. 

 
 

Postavite jesenske dekoracije i na komode, ormariće pa i noćne ormariće. Idealne su mirisne svijeće, estetski svijećnjaci i lampioni. Ukrasne figurice i drugi stojeći ukrasi također će pridonijeti sezonskoj dekoraciji.

 

Spavaća soba u jesenskom stilu

Uz jesensku melankoliju većina ljudi ovo doba godine provodi pokušavajući se smiriti i potražiti utjehu. Zbog toga želimo koristiti ugodnu i cozy toplinu u uređenju našeg doma. U tu svrhu najbolje će poslužiti tekstil za spavaću sobu. Promijenite posteljinu za mek dodir i ugodan osjećaj. Odaberite deku kao pokrivač za krevet, koji će imati dekorativnu funkciju, ali i grijati vas u hladnijim danima. Neka dekorativni budu i jastuci, u jesenskim toplim bojama.


Atmosferu uređenja u spavaćoj sobi naglasit će rasvjeta. Osvjetljenje s više točaka posebno je prikladno u ovoj prostoriji. Osim stropne lampe, u spavaćoj sobi planirajte i druge manje izvore svjetlosti – noćne lampe, lampione i girlande. Tada možete jednostavno prilagoditi intenzitet osvjetljenja prema svojim potrebama.

Koji dodaci će ugrijati spavaću sobu?Obično je dovoljno samo nekoliko sitnica da se obična soba pretvori u jesenski kutak. Jedna od njih su zavjese koje odgovaraju bojama sezone. Odlučite se i za mekani tepih pored kreveta, svijeće i okvire za fotografije sa slikama jesenskog krajolika.

Jesenski ukrasi na kojima će vam svi pozavidjeti

Želite li svoje sezonske ukrase učiniti još vidljivijima? Ukrasite svoje prozore i klupčice jesenskim ukrasima. U tome vam mogu pomoći girlande od LED žarulja, ukrasni vijenci i drugi gotovi ukrasi s temom jeseni. Oblici bundeva i šumska flora i fauna prekrasno će ukrasiti vaše prozore.


Ako ste ljubitelj minimalizma, odlučite se za dekoraciju prozorske klupice. Ovo je idealan prostor za postavljanje jesenske dekoracije. Tamo će posebno lijepo izgledati vaze i svijećnjaci. Njihov sjaj reflektiran na staklu lijepo će zasjati u hladnim, kišnim večerima. Osim toga, na prozorsku dasku možete staviti svoje omiljene jesenske fotografije, sliku ili neki drugi ukras koji se veže uz ovosezonske motive. Kakva god bila kompozicija, dekoracija će biti vidljiva u i izvan stana.

Ostali članci