Vrijeme čitanja 3 min 23 stu 2023

Koje stolne dekoracije odabrati za privatnu zabavu?

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Svi vi koji povremeno organizirate privatne zabave, sigurni smo da znate da su dekoracije njihov važan element jer utječu na dojam i atmosferu. Niste sigurni kako dekorirati stol za zabavu? Evo nekoliko ideja!

Kako postaviti stol za kućni party?

Postavljanje stola za zabavu ponekad može biti izazov zbog mnogo detalja na koje trebate obratiti pažnju. Morate imati na umu posuđe, pribor za jelo, ubruse i ukrasne detalje koji će dati vaš potpis svestranog organizatora. Raspored može biti šarolik i zastupati različite stilove, no nemojte zaboraviti da je vrlo važna umjerenost jer pretrpana stolna ploča nije zanimljiva. Cvijeće bi trebalo biti u visini razine očiju, a ostali dodaci moraju impresionirati ne samo dizajnom, već prije svega, funkcionalnošću.

Dobro je da se dekoracija stola izravno poveže s ostatkom interijera. Tražite li nešto svestrano? Svježe voće i peciva idealan su ukras, kao i zanimljivo složeni ubrusi. Ovisno o godišnjem dobu, koristite različite sezonske namirnice, mijenjajte stolnjake i uvijek dodajte svijeće koje utječu na atmosferu. Odlučite se za metalne, staklene i zrcalne akcente jer su oni iznimno chic, dok prirodni predmeti poput šišarki, cvijeća i ostalog zelenila naglašavaju idiličnu atmosferu.

 

Detalji i dekoracija

Pitate se kako postaviti stol za zabavu? Postavite stalak ili stolnjak na ploču stola. Možete nonšalantno baciti još jedan komad u kontrastnoj boji, na primjer preko vrha, za neobičan raspored. Na vrh stavite podmetače, ubruse i upečatljivo posuđe. Dodajte vaze, svijećnjake i pladnjeve. Svečane i svakodnevne kompozicije upotpunit ćete prije svega detaljima. Upečatljiv prsten za ubruse ili otmjeni dekanter bit će zanimljiv završni detalj. Posluživanje grickalica na drvenoj dasci još je jedna odlična ideja, kao i posluživanje pizze na posebnom kamenu. Ponekad samo mijenjanje podmetača i posuđa ostavlja sasvim drugačiji dojam, čak i na jednostavnom bijelom stolnjaku. Ne zaboravite da dekoracija stola mora odgovarati formalnosti prigode.

Ukrasi koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Dekoracija stola za kućnu zabavu ne mora biti otmjena da bi oduševila vaše goste. Bijeli stolnjak izgleda lijepo kada ga ukrasi samo šareni buket u staklenoj vazi. Kontrastni ubrusi začinit će cijelu priču, baš kao i svijećnjaci zanimljivog oblika ili svjetleće lampice u visokoj kristalnoj zdjeli.

Ukrasite stol za zabavu sa sitnim darovima iz prirode, poput suhih latica ruže. Za blagdansku dekoraciju stola koristite božićne ukrase. Za temu odaberite boje, materijale ili ukrase povezane s prigodom. Važno je biti dosljedan i imati originalni stilski potpis. U svakoj prigodi poseban. 

Ostali članci