Vrijeme čitanja 3 min 26 tra 2023

„Learn to rest” by Answear.LAB. Umijeće odmora

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Ništa nas ne osnažuje kao regeneracija, koja ne bi bila moguća bez trenutka odmora. Proljeće je savršeno vrijeme za provedbu ovog plana. „Learn to rest”- nova je Answear.LAB kolekcija i sastoji se od udobnih krojeva i boja koje opuštaju.

Živimo život u neprestanoj žurbi. Imamo sve više rokova, sve više zadataka, ali i sve više izazova. Svatko od nas ima nešto što mora hitno obaviti, za što ponekad jednostavno nema vremena. Mnogi od nas teže savršenstvu, žele učiniti nešto izvanredno, ispuniti svoje snove, osvojiti svijet. Za postizanje ovih ciljeva potreban je rad, upornost, ustrajnost, ali i odmor koji nam osigurava ravnotežu u životu. Odmor nije znak rezignacije ili lijenosti, već izraz brige za sebe, za svoje psihičko i fizičko stanje, nešto što je potrebno kako bismo nakon odmora mogli ustati i ostvariti ono što smo zamislili.

“Ako se umorite, naučite se odmoriti, a ne odustati.”

Banksy

Banksyjeva ideja postala je inspiracija za novu Answear.LAB kolekciju. Odmor, nevezanost, harmonija, briga o sebi – kolekcija „Learn to rest” podsjeća na jednostavne, ali vrlo često, zbog svakodnevne žurbe, zaboravljene istine.

Umijeće odmora

Na fotografijima kampanje „Learn to rest” modeli poziraju ispred apstraktnih slika i antičkih skulptura. To je metafora za odmor, što je danas prava umjetnost. Pomalo zaboravljena i nagrižena zubom vremena, baš poput antičkih skulptura prikazanih na fotografijama. Pomalo apstraktno, jer u svjetlu moderne opsjednutosti produktivnošću, zaboravljamo važnost trenutka odmora koji nam omogućuje regeneraciju i daje snagu za nastavak djelovanja.

 

 

 

„Learn to rest”

Odjeća iz nove kolekcije „Learn to rest” udobna je baš poput odjeće u kojoj provodite vrijeme kod kuće, ali i elegantna kao ona koju odjenete kada nekamo idete. Izrađena je od prirodnih materijala kao što su lan, svila i pamuk i ležernih je krojeva. Hlače širokih nogavica, prozračne košulje i haljine kombiniraju se s proljetnim balonerima i laganim jaknama.

Kolekcija Answear.LAB odražava se u smirujućim i opuštajućim bojama- kobaltno plavoj, tamnoplavoj, bijeloj i bež. Uz krojeve u ujednačenim nijansama, kolekcija također uključuje i kontrastne odjevne komade u nijansi limete, sa slikarskim uzorcima i tie-dye motivima. Bilo je i nekoliko prijedloga koji mogu poslužiti kao radna odjeća, a među njima je i bež kostim s kratkim hlačama.

Odjevne kombinacije upotpunjene su udobnim ravnim cipelama s debelim potplatom i dodacima poput remena s ukrasnim kopčama i nakitom. Ističu se masivni srebrni lančići i narukvice.

Ostali članci