Vrijeme čitanja 3 min 09 stu 2023

Modna priča o modernoj ženi. Answear.LAB ima novu kolekciju – Focused and Fabulous

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Život žena u modernom svijetu brz je i intenzivan. U neprestanoj smo težnji za ostvarivanjem, samoostvarenjem (karijera), ostvarenjem snova i pronalaskom ispunjenja. Često pri tom prkosimo očekivanjima društva. Answear.LAB novom kolekcijom Focused and Fabulous naglašava da je svakoj ženi potreban trenutak u životu kada može zastati, poslušati svoj unutarnji glas i pobrinuti se za vlastite potrebe – pa i one modne.

Majka, žena, prijateljica, šefica, suradnica – žene svakodnevno obavljaju mnoge uloge istovremeno. U moru obveza, ne sjete se uvijek odvojiti trenutak da dođu do daha i počnu uživati u svakodnevnom životu. U posljednjoj kolekciji – Focused and Fabulous – Answear.LAB naglašava koliko je važno u životu svake žene imati trenutak za stati, odmoriti se od svakodnevne žurbe i u potpunosti se fokusirati na sebe. Moda ne igra malu ulogu u ovom procesu.

“Žene se u Answear.LAB outfitima mogu osjećati kao na modnoj pisti, bez obzira provode li vrijeme kod kuće, obavljaju li svoje profesionalne obveze u uredu ili se posvećuju omiljenim aktivnostima. Želimo ih pratiti u stvaranju vlastitog, jedinstvenog stila, kako bi iz tih osobnih susreta s modom, crpili energiju koju kasnije daju svijetu.”,  rekla je Agnieszka Pruchnik, direktorica brenda Answear.LAB.

U snimanju kampanje za kolekciju Focused and Fabulous sudjelovala je Kamila Szczawińska, karizmatični model, koji osvaja modne piste najpoznatijih svjetskih dizajnera. Produkcija je iznjedrila i video uradak u kojem Kamila Szczawińska vodi gledatelja kroz narativ o najnovijoj kolekciji. U spotu se odjevne kombinacije, iz kolekcije Focused and Fabulous, isprepliću s naglašenom pričom o ženstvenosti.

“Ispleli smo priču o modernoj ženi svjesnoj svojih vrlina i mana. Ona koja je pomirena sa životom, zadovoljna i usmjerena na ono što joj je najvažnije.”, dodala je Agnieszka Pruchnik.

 

Focused and Fabulous: Povratak trendova 90-ih

Focused and Fabulous govori o ženstvenim krojevima temeljenim na svjetskim trendovima. Kolekcija uključuje klasične kapute, imitacije dugih bundi u bež i smeđoj boji. Haljine s cvjetnim printom i otvorenim dekolteima igraju glavnu ulogu u dnevnim i večernjim outfitima. Osim toga, košulje s pojasom, trendi vruće hlačice, elegantne hlače sa širokim nogavicama i bezvremenski modeli ravnih nogavica.


Boje kolekcije uglavnom su kombinacija crvene i crne. Fuzija boja, karakteristična za devedesete, sada je na vrhuncu ovogodišnjih modnih trendova. Kao i crveni total look stiliziran u raznim izdanjima – haljina i sako, žensko odijelo ili kombinezon. Lajtmotiv ukrasnih detalja i printova je cvijet ruže. Neki od uzoraka inspirirani su bojama pariškog vrta. Drugi se pojavljuju na odjevnim predmetima u linearnom crtežu.

Tkanine su koža i imitacija kože, tkanine satenskog sjaja i na dodir ugodna pletiva za toplinu u hladnim jesenskim i zimskim danima. Izraziti nakit upotpunjuje Focused and Fabulous izgled. Upečatljive naušnice, veliko prstenje s floralnim motivima i mašne vezane ispod vrata samo su neki od prijedloga Answear.LAB-a.

Ostali članci