Vrijeme čitanja 4 min 30 stu 2023

Odjenite se u elegantne 90-e uz Answear.LAB

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 4 min

Moda 90-ih već nekoliko sezona inspirira dizajnere. U nadolazećim sezonama prepoznatljive boje, krojevi i oblici iz toga razdoblja, bit će dio glavnih svjetskih trendova. Motive 90-ih možete pronaći, primjerice, u kolekciji Focused and Fabulous by Answear.LAB. Doznajte kako stilizirati svoju odjeću kako biste uvijek izgledali moderno.

Društveno raspoloženje i pop kultura odigrali su značajnu ulogu u razvoju stila 90-ih. Umorni od konzervativne mode, ljudi su počeli tražiti oblike koji se ne uklapaju u određene obrasce. U kreiranju svakodnevnih stilova inspirirali su se zvijezdama TV serija, glazbenicima, holivudskim zvijezdama i supermodelima. Iako su stil devedesetih donedavno opisivali kao previše očit, čini se da sada ponovno inspirira dizajnere da kreiraju originalne stilove koje ljubitelji mode nose u svakodnevnim ali i posebnim prigodama. Odjeću u estetici stila devedesetih nalazimo u novoj kolekciji Focused and Fabulous by Answear.LAB.

Moda bogata ružama

Kolekcija Focused and Fabulous posvećena je ženstvenim krojevima inspiriranim svjetskim trendovima. Haljine s cvjetnim printom, posebno u kombinaciji crvene i crne, imaju glavnu ulogu u svakodnevnim i večernjim kombinacijama. Lajtmotiv ukrasnih detalja i printa je cvijet ruže. Dizajn podsjeća na stil pariškog vrta. Bez obzira na oblik, ruže i drugi cvjetni motivi bit će na modnim pistama svjetski poznatih dizajnera u nadolazećim sezonama. Kako ovaj trend uklopiti u svoju modnu svakodnevicu? Odaberite drapiranu haljinu uskog kroja, pripijene siluete s V-izrezom, koja je savršena za svaku situaciju. Jednako je zanimljiva kombinacija – bluza dugih rukava i suknja ravnog kroja s prorezom. Oba odjevna predmeta ne samo da funkcioniraju zajedno, već vrlo jednostavno mogu postati osnova za druge kombinacije. Jednostavno, uskladite suknju s upečatljivim topom i uparite bluzu s parom svojih omiljenih hlača.

 

 

Bodi u stilu 90-ih iz Answear.LAB-a

Bodi je još jedan simbol devedesetih koji već nekoliko sezona vlada modnim svijetom. Nose ih neke od najvećih međunarodnih zvijezda, uključujući Emily Ratajkowski te sestre Kardashian i Jenner. On ističe ono najbolje kod ženske figure. Naglašava obline, prikriva nesavršenosti i odlično pristaje, za razliku od običnih majica kratkih rukava, koje se tijekom nošenja gužvaju. Tražite li odjeću koja će pristajati kako elegantnom tako i svakodnevnom looku, bodi će biti savršeno rješenje. Model sa šljokičastim aplikacijama može se kombinirati s crnim lepršavim trapericama, lepršavom suknjom ili hlačama i blejzerom. U bilo kojoj od ovih opcija izgledat ćete fenomenalno. U ormaru svake žene trebao bi se pronaći upečatljiv bodi. Pripijeni kroj, dugi rukavi, ukrasni dekolte i ukras od srebrnih niti daju bodiju jedinstven karakter. Samo ga uskladite s crnom suknjom ili elegantnim hlačama i stajling za posebne prilike je spreman!

 

 

U svijetu Answear.LAB balonera

Kožnati odjevni predmeti davno su osvojili modne piste a trend se dugo zadržao, posebice kao materijal za balonere. Prema riječima dizajnera, najzanimljivije izgledaju voluminozni modeli u neutralnim zemljanim bojama. Kožnati baloneri u prirodnim bojama postat će neizostavni dio ženskih ormara u nadolazećim sezonama. Osim toga, oni više nisu nezapaženi pa će se početi isticati kao jedan od najjačih elemenata stila. Kožnate balonere treba nositi uz odjeću ravnog kroja kako bi što bolje dočarali siluetu kaputa. Kombinirajte ga s ležernim trapericama, crnom dolčevitom ili asimetričnom dugom haljinom.

Usredotočite se na traper

Moda devedesetih bila je daleko od ludila blještavila koje je vladalo u prethodnom desetljeću. Trendovi tada nisu bili samo šareni, već su bile prisutne i neutralne boje te minimalistički street style inspiriran stilom Calvina Kleina – bijela majica, sportska obuća i kvalitetne traperice, koje su vrlo brzo zavladale ulicama. Ako želite kreirati svakodnevni outfit inspiriran 90-ima, nezaobilazne su plave bootcut traperice s visokim strukom i lepršavim nogavicama. Kao alternativu, isprobajte klasične hlače ravnih nogavica. Univerzalni kroj čini da traperice pristaju svakom obliku tijela. Za koji god se kroj odlučili, one će vam biti super saveznik u slaganju casual looka. Kombinirajte ih s omiljenom bluzom, puloverom ili udobnom majicom.

Ostali članci