Vrijeme čitanja 3 min 24 sij 2024

Modni dodatci za zimu 2023/2024

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Modni dodatci mogu naglasiti svaku odjevnu kombinaciju. Koje dodatke vrijedi dodati u ormar ove zimske sezone? Provjerite popis u nastavku.

Stopostotna udobnost uz zadržavanje vlastitog jedinstvenog stila – to je krilatica za trendove zimske sezone. Biramo modne dodatke koji ne samo da čine da se osjećamo sjajno, već i naglašavaju jedinstveni karakter svakoj odjevnoj kombinaciji. Svjetski dizajneri pokazuju kako će vječna klasika i sljedećih mjeseci biti u prvom planu, doduše u potpuno novom, osvježenom izdanju.

Modni XXL dodatci

XXL dodatci ističu se u aktualnim modnim trendovima. Za hladne zimske dane dizajneri preporučuju veliki šal, po mogućnosti karo uzorka, koji se nakon mnogo godina vratio na listu trendova sezone. Šal je dodatak s kojim možete naglasiti karakter svog modnog stila, ali i potpuno ga transformirati. Ide uz gotovo sve – bilo uz jesenski kaput, bundu ili kratku jaknu. Nemojte ga skrivati ispod odjeće. Šal bi trebao imati glavnu ulogu u vašem izgledu.

U zimskoj garderobi dobro će doći i oversize torba u obliku klasične – shopper torbe. Riječ je o izuzetno praktičnom i udobnom dodatku. Ako ju vješto uskladite s ostatkom odjeće, istaknut ćete se i privući pozornost. Oversize torba višenamjenski je dodatak za svaki look. U nju možete staviti sve što vam treba za naporan dan i pritom izgledati fenomenalno.

Trendy dodatci: srebrne torbice

Ponekad je dovoljan samo jedan element za naglašavanje cijelog izgleda. Jedan od takvih modnih dodataka svakako je srebrna torbica koja se nalazi vrlo visoko na ljestvici najmodernijih dodataka za jesen-zimu 2023./2024.

Srebrne torbice vraćaju se poput bumeranga u ženske ormare i na modne piste. U prošlosti su bile neizostavan dio novogodišnjeg looka. Sada se nose svaki dan tijekom cijele sezone. Dizajneri dokazuju da su one modni dodatak koji pristaje i uz najklasičnije ležerne kombinacije. Idealna je i za one odvažnije outfite. Ne samo da ih čini privlačnijim, već im daje i originalan izgled.

Klasične crne štikle

S ovim se slažu i vrhunski modni dizajneri – trendovi bi se svake sezone trebali ispreplitati te tako zadržati aktualnost (nekih komada) i do nekoliko sezona. Crne klasične stiletto cipele savršeno se uklapaju u ovu ideju.
Crne cipele na visoku petu u obući su isto što i mala crna haljina u kategoriji odjeće. Idu uz svaki outfit i savršeno nadopunjuju cijeli look. Unatoč izgledu, to nisu samo večernje cipele, što dokazuju velike modne kuće. Bez obzira kakav stil i estetiku volimo, crne štikle su dodatak koji pristaje svima i u svakoj situaciji, čak i u ovim hladnijim danima.

Klasične cipele ne moraju upućivati na dosadan modni izričaj. Možete odabrati crne visoke potpetice različitih tekstura i materijala. Svidjet će se ljubiteljima prirodne kože, velura ili kreativnijih rješenja poput sjajnih šljokica i najlona.

Visoke čizme u trendu

Visoke čizme s pripijenim ili elastičnim gornjištem, s ravnim potplatom, oblikovanoj štikli ili ekstravagantnoj platformi poput dizajna Naked Wolf. Čizme ponovno vladaju popisom zimskih trendova i ne namjeravaju prepustiti podij nijednoj drugoj cipeli. Mnogo je razloga za to. Cipele su to koje naglašavaju ženstvenost i odlično pristaju kao dodatak svakodnevnom i večernjem looku.

Posebno su popularne čizme srednje visine. Neki modeli podsjećaju na poznate pantaboots i dobro se slažu uz eklektične kombinacije. Druge se lako mogu uklopiti u minimalističku odjeću i kombinirati s prozračnom haljinom, debelim džemperom, blejzerom ili dobro krojenim kaputom.

Vojnički, ali u svom stilu

Rado ih nose žene svih dobi i estetike. “Workersice” su nam srca osvojile prije nekoliko godina, no tek sada osvajaju modne piste najvećih modnih kuća. Udobne su, izdržljive i vrlo moderne. Koji će modeli biti u modi sljedećih mjeseci?

Crne vojničke tobre u jednostavnom, minimalističkom stilu ići će u korak s vama. Iako svojom formom nisu pretjerane, svakako će dodati karakter svakom outfitu. Izvrsno će izgledati uz klasični kaput, ali i uz Ramone jaknu. Nijanse bež boje u trendu su ove sezone i nisu zaobišle modne dodatke. To je jednako svestrana boja i dobro pristaje uz razne lookove – od haljina do casual lookova u kombinaciji s bijelom košuljom i trapericama.

Obožavateljima upečatljivijih dodataka svidjet će se traper s lancima i kamenčićima. Ako se teško odvajate od tenisica i sportske elegancije, ovo je idealan način da nadopunite svaki sportski look.

 

 

 

Ostali članci