Vrijeme čitanja 2 min 22 sij 2024

Što je normcore stil?

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 2 min

Normcore stil opisuje specifičan pristup modi. Kako se odijevaju takozvani “normalni ljudi”? U našem članku otkrivamo njihove stilske tajne.

Što je normcore?

Normcore stil poprilično je novi trend, no sve ukazuje na to da se vrlo udobno smjestio u ženskim i muškim ormarima. Dolazi od kombinacije riječi “normalno” i “hardcore” što znači krajnje normalno kada se govori o odjevnim kombinacijama.

Često se kaže da ovom stilu – nedostaje stila. Nema govora o slučajnosti, jer je sve pomno osmišljeno, iako se to na prvi pogled ne čini tako. Stayling je poprilično svestran jer se prvenstveno temelji na osnovnim i sportskim stvarima. Normcore stil je koristan, iako ga neki ponekad smatraju bezličnim. Biti nemoderan je anti-trend. Jaka su mu referenca modni osvrt na 90-e i trendove iz tog razdoblja. Mom jeans, odnosno ženske hlače s visokim strukom i blago suženim nogavicama 7/8 su must have.

Ne znaju svi da su normcore trend popularizirale svjetske zvijezde. Najpoznatiji predstavnik ovog stila je Steve Jobs koji je poznat po svojoj “uniformi”, odjeći u kojoj je bio neprestano. Riječ je o dolčeviti, trapericama i sportskim cipelama. Skupina “normalnih” uključuje široku masu, bez obzira na godine i status u društvu. Mnogi će odabrati minimalističke i svestrane kombinacije. Normcore izgled privlači pažnju svojom jednostavnošću i sofisticiranošću.

Kako nositi normcore?

Normcore stil je iznimno popularan. Prirodnost je na prvom mjestu, a to se vidi i po promišljenom izgledu “normalnih”. Što nose svaki dan? Njihovi su ormari puni jednostavnih, kvalitetnih odjevnih kombinacija i dodataka. Jednobojne majice smirenih tonova i traper hlače, neizostavni su dio ormara. Odjeća je udobna, lako se u njoj kretati i uklapa se u mnoge kombinacije.

Ljubitelji normcore stila vole raskopčane džempere koji se mogu prebaciti preko ramena. Tako je i sa ženskim trenirkama. Predimenzionirani krojevi i prigušene boje pravi su izbor. Normcore je minimalizam s dodatkom. Ljubitelji ovog stila ne prate trendove niti im je stalo da nose odjeću s vidljivim logotipom poznatih brendova. Za njih je kupovina potreba, a ne užitak.

Za nju i njega

Normcore je unisex stil odijevanja, jer će isti look odgovarati i njoj i njemu. Muške majice kratkih rukava isto kao i ženske možete kombinirati uz plave traperice ravnih nogavica i jednobojne sportske cipele. Za oba spola u garderobi će se naći blejzeri, polo majice, dolčevite, trenirke, džemperi i košulje. To su casual klasici koji se mogu nadopuniti dodacima. Jednostavan remen i sunčane naočale su dobrodošli. Apsolutno nema mjesta za upadljive dodatke. Izgled je predvidljiv, ali ipak nije lišen karaktera. Jednobojne kombinacije oživljava samo kontrastna obuća.

Normcore je svakako stil kojeg karakterizira jednostavnost. Ako tražite maksimalnu udobnost, traperice upotpunite tenisicama i pamučnim flisom. Ležerne stvari u kombinaciji sa sportskim dodacima recept su za nonšalantan i ležeran izgled. “Prosječan” muškarac voli suzdržanu estetiku, stoga birajte mirnije boje.

Ostali članci