Vrijeme čitanja 4 min 10 sij 2024

Après ski – što ovaj stil razlikuje od ostalih?

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 4 min

Najkvalitetniji materijali, dizajn koji spaja moderno s retro duhom i izrazita udobnost – savršeno opisan après ski stil koji je postao jedan od vodećih u kolekcijama velikih modnih marki. Po čemu se razlikuje od ostalih i zašto postaje sve popularniji ne samo među ljubiteljima zimskih sportova?

Definicija après ski stila otkriva se u samom nazivu. Prevedeno s francuskog – ‘nakon skijanja’ – što znači da se odnosi na sve aktivnosti koje skijaši/rekreativci rade kad siđu sa staza ili u pauzama između staza. Ipak, après ski nije zabava rezervirana isključivo za obožavatelje zimskih sportova.

Sve više ljudi odlazi na zimska putovanja na najpopularnije skijaške staze kako bi se opustili u wellness i spa zonama i/ili jeli finu hranu u poznatim restoranima s dodatkom uživanja u prekrasnom pogledu na vrhove prekrivene snijegom. Neizostavan element na zimskom odmoru je prikladna odjeća. Kako uključiti après ski stil u odjevne kombinacije?

Après ski: Ravnoteža sportskog i ležernog stila

Spojite sportske i casual odjevne elemente. Kako biste postigli pravu ravnotežu, stiliziranju trebate pristupiti opušteno. Odaberite elegantnu i udobnu odjeću i dodajte joj prstohvat eklektičnog. Spojite sportske hlače boje limete, ružičaste ili ljubičaste s gornjim dijelom u neutralnim bojama poput bijele, bež, tamnoplave ili crne.

Après ski stil daje vam priliku da pomaknete granice. Igrajte se formom, bojom i krojevima. Možete kombinirati naizgled nespojive elemente svoje garderobe – trenirke i vunene džempere ili pak skijašku jaknu s elegantnim modnim dodatkom.

Nedvojbeno, jedna od karakteristika après ski stila, nostalgija je za modom 70-ih i 80-ih. Retro elementi mogu se vidjeti u svakom outfitu. Nisu samo skijaška odijela ono što podsjeća na prethodna desetljeća, već i kompleti od vune ili tvida. Nostalgija za prošlošću ogleda se i u zvonolikim skijaškim hlačama, neonskim umetcima, krznenim kapuljačama i šarenom printu.

Udobne, tople i moderne

Pitate se odakle početi kako biste dovršili svoj apres ski outfit? Pogledajte najmodernije pernate jakne ove sezone. Odaberite kroj prema svojim željama. Ove zime nosit ćemo duge, oversized modele, ali i one nešto kraće, u raznim bojama. Puh jakne, idealne za skijaške padine i aktivnosti izvan staza, mogu se pronaći u ponudi brendova: MMC Studio, Rossignol, Boss, Hetrego i Columbia.

Skijaška odijela – posebice ona inspirirana 70-ima i 80-ima – dobro će vam doći tijekom zimskog ludila na snijegu. Nemojte se ograničavati kada je riječ o bojama. Odlučite se za modele u neonskim i sjajnim bojama. Upadljivi kombinezon možete kombinirati s jednostavnom jaknom u neutralnijoj nijansi i dobit ćete trendi, ali i elegantan zimski look.

Dolčevite i džemperi – po mogućnosti izrađeni od visokokvalitetnih materijala – temelj su apres ski garderobe. Ako se odlučite za klasične bijele, crne ili bež nijanse, postavit ćete temelj za slaganje svestranih lookova. Razmotrite i džempere zanimljivih tekstura. Pletiva, originalni print i rese savršeno će se uklopiti u planinski stil.

Čizme za zimske avanture

Dio après ski looka su tople zimske čizme. Najpopularniji modeli su čizme za snijeg – posebice modeli Moon Boot. Njihov kozmički dizajn inspiriran je čizmama astronauta Apolla 11. Čizme za snijeg ovoga brenda stekle su status modnog klasika i postale su simbol zimske mode. Aktualni modeli dolaze u raznim bojama pa savršeno pristaju uz svaki stil. Osim toga, savršeno griju u hladnim danima i vodootporne su.

Luksuzne čizme za snijeg brenda Inuikii od brušene kože još su jedan model koji se odlično slaže s après ski stilom. Ove sezone posebno su se istaknule klasične niske čizme koje sežu malo iznad gležnja. Impresioniraju svojim dizajnom, prepoznatljivim vezicama i mješavinom antilopa i glatke kože. Čizme za snijeg australskog brenda UGG jednako su popularan izbor za ljubitelje après-skija. Izvrsne su za pauze između skijanja na stazama. Udobne su, ugrijat će vaša stopala, ali i sjajno upotpuniti vaše zimske kombinacije.

Après ski stil i dodaci

Svaki outfit treba dodatke za potpuni izgled (koji nije iznimka). Među najmodernijim dodacima koji odgovaraju ovoj zimskoj estetici su topla pletena kapa i šal. Uskladite ih s drugim komadima svoje zimske garderobe kako biste stvorili kohezivnu cjelinu.

I ne zaboravite dodatke koji imaju praktičnu upotrebu. Osnovni dodatak na stazama su skijaške naočale koje vas štite od sunca, snijega i ozljeda. Nakon što siđete sa skijaških padina, možete ih zamijeniti luksuznim sunčanim naočalama koje će pristajati vašem stilu. Kod nas u ponudi možete pronaći najbolje modele brendova: Balenciaga, Saint Laurent, Gucci i Burberry.

Ostali članci