Vrijeme čitanja 5 min 10 velj 2023

Najpopularniji trendovi u interijerima koji će dominirati u 2023.

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 5 min

Nova godina – novi interijer! Bacimo pogled na najpopularnije trendove u interijeru – koji biste implementirali u svoj dom?

Stilovi s Dalekog istoka

Japan nadahnjuje i odjekuje u najmodernijim stilovima interijera 2023.! I ove godine tu su čak dva trenda inspirirana dalekoistočnom kulturom. Prvo  je na redu nešto za minimaliste i ljubitelje harmonije- japandi stil. Riječ je o intrigantnom spoju skandinavskog stila, minimalizma i japanske filozofije wabi sabi, povezane s prirodom prolaznosti. Manje je više! Japandi je sve što ima veze s prirodom i jednostavnošću, ali i visokom kvalitetom, funkcionalnosti i udobnosti, i na kraju, ali ne manje važno, riječ je o sofisticiranoj shemi boja koja se temelji na maksimalno tri boje koje djeluju umirujuće na osjetila.

Druga krajnost je – kawaii stil, doslovce preveden kao sladak, šarmantan. Doista, pastelni interijeri u boji slatkiša ponekad izgledaju poput kadrova iz japanskih dječjih priča. Ovdje dominiraju pastelne boje poput puderasto ružičaste, mint, svijetloplave i izbijeljene narančaste, zaobljeni oblici i trodimenzionalni uzorci. Kawaii stil sigurno će se svidjeti tinejdžerima, ljubiteljima k-popa i animea, iako nije isključeno da ga neće voljeti i starije generacije.  Uostalom, svi si možemo dati oduška i osloboditi dijete u sebi.

U eko ritmu

Pomno odabrane kombinacije ne odnose se samo na našu odjeću, već i na  prostor u kojem živimo. Stoga ćemo i ove godine nastaviti s ekološkim trendovima u našim domovima.  To znači da se u uređenju interijera odlučujemo za prirodne, ekološki prihvatljive materijale: drvo, bambus, ratan i kamen; na prozore stavljamo platnene zavjese, a podove pokrivamo vunenim tepisima. Reciklirani i rabljeni proizvodi također imaju važnu ulogu: vintage namještaj možete kupiti bez obzira na kućni proračun ili debljinu vašeg novčanika. Eko trend u interijerima očituje se i u proizvodima koje koristimo: od ekološki prihvatljivih zidnih boja koje ne sadrže štetne tvari do proizvoda za svakodnevno čišćenje koji sadrže ekološki prihvatljive sastojke. Ako još niste investirali u ocat, sodu bikarbonu i limunsku kiselinu, vrijeme je da to učinite! Na kraju, ali ne i manje važno, trend održivosti u interijerima uključuje i način na koji organiziramo  svakodnevne navike, odnosno prostor u kojemu boravimo, mora uključivati ​​posude za razvrstavanje otpada, višekratne platnene vrećice, razne posude za hranu i štedne uređaje.

Ostali članci