Vrijeme čitanja 3 min 19 velj 2024

Odjenite se u traper od glave do pete

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Od zlatnog doba Kalifornije do holivudskih glumaca i ikona stila 90-ih, traper je prošao dug put dok nije postao jedan od najpopularnijih materijala u modnoj industriji. Ikoničan je, bezvremenski i uvijek moderan i upravo je zato postao protagonist kolekcije LIVE.LOVE.DENIM by Answear.LAB.

 

Odjeća od trapera može se naći u gotovo svakom ormaru. Neodvojiv je element ležernih stajlinga. U 2024. modni svijet još se snažnije fokusira na traper i utiskuje ga u najpopularnije trendove. Traper će se nositi od glave do pete u raznim krojevima i oblicima. Posegnut ćemo za tamnim bojama trapera i kombinirati ga s kožom, ali i osnovnim komadima garderobe. U nastavku ćemo detaljnije o ovom trendu.

Denim on denim

Američki pjevač Bing Crosby prvi je odjenuo komplet od trapera. Zvijezdu su odbili primiti u kanadski hotel zbog neprikladne odjeće – traper kompleta marke Levi’s. Ubrzo nakon toga, brend je kreirao ‘kanadsko odijelo’ koje se sastoji od sakoa i hlača. Unutrašnjost je, međutim, imala zakrpu na kojoj je pisalo: “Napomena svim hotelskim službenicima: svatko tko nosi ovaj materijal trebao bi biti primljen u najbolje hotele.” Na taj su način započeli jedinstven modni izričaj.

2000-ih smo najvjerojatnije svi nosili denim total look. Inspirirali smo se stilom legendarnih američkih zvijezda. Dvojac Britney Spears i Justin Timberlake napravio je pravu pomutnju u modnom svijetu kada su se 2001. godine na dodjeli American Music Awards pojavili u istim traper kombinacijama.

Suvremena verzija outfita traper na traper oslanja se na bezvremenske krojeve, ali je nešto jednostavnija i odiše minimalizmom. Tako su Diesel, Givenchy, Burberry ili Chloe na modnoj pisti predstavili svoje varijante trapera. Denim on denim danas zahtijeva mnogo manje truda za sastavljanje stilova. Dva komada usklađenih boja dovoljna su za stvaranje uspješnog ukupnog denim on denim izgleda.

Tamni traper kao trend

Tamna indigo nijansa, traperu daje ekskluzivan i profinjeniji touch. Vole ga dizajneri vrhunskih svjetskih modnih kuća. Svoj dizajn u različitim oblicima na modnoj su pisti predstavili Gucci, Miu Miu ili Helmut Lang, popraćeni minimalističkom paletom boja koja se sastoji od nijansi plave, tamnoplave i bež.

 

Tamni traper najbolje izgleda kada je dio prigušenih shema boja. Uz navedene boje dobro će pristajati i bijeli, sivi i crni naglasci. Tamnoplavi, prepoznatljivi traper materijal je izbor za mnoge odjevne predmete. Stoga, iako ograničava u boji, dopušta slobodu u obliku. Nosite popularne široke, ravne ili lepršave traperice od tamnog trapera. Visokokvalitetne osnovne stvari – majice kratkih rukava ili pripijeni bodi – dobro će pristajati uz ove krojeve.

Traper i koža – snažan duo

Iako su potpuno različiti materijali, zajedno čine savršeno usklađen duo. Koža dodaje definiciju izgledu, dok ju traper upotpunjuje u bezvremenski stil. Ako ste ljubiteljica klasičnih kombinacija, kombinirajte kratku biker jaknu, bijelu majicu s dubokim V ili lađa izrezom i traperice ravnih nogavica. Traper i koža savršeno se nadopunjuju.

Traper bluze također postaju sve popularnije. U LIVE.LOVE.DENIM kolekciji Answear.LAB-a pronaći ćete trokutasti gornji dio koji ćete lako uskladiti s trapericama, ali i s kožnim donjim dijelom – suknjom ili hlačama.

Dodatci su također važni u ovoj kombinaciji. Za izgled koji kombinira oba materijala, odlučite se za ovosezonske moderne kožnate balerinke. Donedavno smatrane sinonimom za kič, balerinke su ponovno u modi i dio su najnovijih trendova 2024. One više nisu obuća koja narušava siluetu. Svojim podstavljenim kapicama, zanimljivim oblicima i teksturama, savršeno nadopunjuju svakodnevne lookove – posebice one od trapera.

Ostali članci