Vrijeme čitanja 2 min 11 tra 2024

Sako i duga haljina: Elegancija s kontrastom

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 2 min

Elegancija ima mnogo verzija i sigurni smo da ćete odabrati onu koja najbolje odgovara vašem stilu. U slučaju ženske mode u ovom kontekstu, bit chic looka je blejzer i haljina. U hladnim danima možete posegnuti za elegantnom pelerinom. Koje modele biste trebali odabrati kako biste izgledali impresivno u svakoj situaciji?

Iz ovog članka ćete naučiti:

1. kako odabrati blejzer uz dugu haljinu,
2. kako uskladiti boju blejzera s bojom haljine,
3. može li kombinacija duge haljine i blejzera biti elegantna,
4. u kojim prilikama nositi blejzer uz dugu haljinu.

Blejzer i duga haljina. Ključna pravila za sastavljanje outfita

Blejzer je odjevni komad koji se često povezuje s elegantnim stilovima. Osobito taj oblik poprima u kombinaciji s hlačama i košuljom. Moda se, međutim, neprestano razvija i dizajneri posežu za novim rješenjima. Zato ćete na tržištu pronaći modele jedinstvenih stilova – od oversized do crop. Maxi haljine komad su odjeće koji je ponekad potrebno stilizirati na odgovarajući način kako bi se postigao željeni učinak.

Kada nosite dugi, satenski model, možete imati dojam da izgledu nedostaju dodatci. U ovom slučaju u pomoć priskače remen, šal i blejzer. No, prije nego što odaberete takvu gornju odjeću, vrijedi znati da neće svaki komad savršeno pristajati uz određeni stil ili boju haljine.

Razmislite i kakav efekt želite postići dodavanjem blejzera svom stylingu. Je li taj element namijenjen uljepšavanju odjeće i postizanju elegancije ili bi to trebala biti samo neka vrsta nonšalantno nošenog odjevnog komada?

 

Blejzer i duga haljina – razne mogućnosti slaganja

Blejzer se na zanimljiv način može kombinirati uz dugu haljinu. Na primjer, možete odabrati kombinaciju asimetrične Karl Lagerfeld haljine u crnoj boji s oversized blejzerom u tamnoj nijansi crvene, tamnoplave ili zelene. Zlatne ili srebrne štikle klasičnog oblika savršeno će pristajati. Tako ćete stvoriti originalan i iznimno elegantan outfit.

Tražite li inspiraciju u najnovijim trendovima, dobar pokušaj kreiranja outfita je kombinacija duge haljine bez naramenica s kratkim blejzerom, tzv. crop blejzerom. Moda za takve kombinacije djelomično je posljedica mnoštva proizvoda dostupnih na tržištu s kraćom verzijom blejzera, a ujedno i referencom na nekoć popularna bolera. Zapamtite da odabrani model haljine treba biti gladak i fluentan. Izbjegavajte komade s istaknutim elementima koji mogu poremetiti kompoziciju.

Kakav blejzer odabrati uz dugu haljinu?

Blejzer za dugu haljinu izvrsna je ideja i za elegantne zabave i za ležerne sastanke s prijateljima. Prije nego što odaberete ovu kombinaciju, razmislite slažu li se boje oba komada.

Ako niste sigurni, možete odabrati klasičnu gornju odjeću u nijansama crne, bež ili bijele, koja uvijek izgleda fenomenalno. Univerzalnim izborom smatraju se i modeli u kojima dominira zlatna ili srebrna boja. Ipak, ne zaboravite da svoj nakit trebate uskladiti s ostatkom outfita.

Ostali članci