Vrijeme čitanja 3 min 07 lip 2023

Wear&Share! Jednim klikom podržite eco-friendly projekt

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Ne bacajte – vratite i pomozite okolišu! Krenuli smo s ekološkom online akcijom – Wear&share. Riječ je o projektu koji će omogućiti svima koji žele donirati odjeću i tekstil za recikliranje da to učine bez izlaska iz svog doma. Osim toga, podržat ćete rad Udruge Argonauta i pomoći nam u pošumljavanju Hrvatske.

Sve lošije stanje okoliša tjera nas na promjenu, reorganizaciju navika i odgovorniji način života. Nema potrebe za drastičnim revolucijama – čak i mali korak prema ekologiji od velike je važnosti za svijet koji nas okružuje. Možete djelovati na više razina: smanjiti upotrebu plastičnih vrećica, odvajati otpad, odreći se vode u bocama i koristiti vodu iz slavine i/ili organizirati svoju garderobu i reciklirati odjeću koju više nećete nositi, jer se čak 95% odjeće može ponovno koristiti ili reciklirati.

Svi za jednog, jedan za sve

ANSWEAR.hr želi olakšati ovaj proces i pomoći u zaštiti okoliša – Wear&share kampanja će obuhvatiti cijelu Hrvatsku, a sve formalnosti vezane za odvoz odjeće, mogu se obaviti jednim klikom.

Ideja Wear&share projekta

Ideja Wear&share projekta je vrlo jednostavna – samo skupite nepotrebnu odjeću i spakirajte je u vrećicu ili kartonsku kutiju. Naručite kurirsku službu i pošiljku predajte dostavljaču kojega možete dočekati kod kuće ili na poslu. Kurirska služba je besplatna. Štoviše, ako vam je stalo do smanjenja ugljičnog dioksida, možete sami dostaviti tekstil na odabranim kurirskim mjestima diljem Hrvatske. Prikupljeni materijali će se reciklirati, koristiti, primjerice, u proizvodnji prigušnih i izolacijskih materijala, kao i plasirati na tržište robe drugog ciklusa. Svaki prikupljeni kilogram podrška je Udruzi Argonauta i inicijativama za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja.
 
 

Malim koracima do bolje budućnosti

Tako će suradnja između ANSWEAR.hr i Udruge Argonauta pridonijeti ne samo smanjenju potencijalnog otpada, već će i doprinijeti sadnji stabala, odnosno pošumljavanju Hrvatske. Drveće je jedan od najučinkovitijih načina za najbolju zaštitu od klimatskih promjena. Jedna od njihovih najvažnijih funkcija je neutralizacija atmosferskih zagađivača koje uzrokuje čovjek i smanjenje stakleničkih plinova. Ako vam je stalo do poboljšanja stanja našeg planeta, ne čekajte – pridružite se! Sređivanje garderobe i slanje odjeće na reciklažu korak je prema odgovornoj modi, čiji dio želimo biti.

Ostali članci