Vrijeme čitanja 2 min 07 velj 2024

Zreli minimalizam u stilu brenda Remain

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 2 min

Kako izgleda garderoba moderne žene? Brend Remain pokazao je svoju viziju na Tjednu mode u Kopenhagenu, na reviji održanoj u galeriji Den Frie.

Remain je osnovala Denise Christensen 2018. godine u Kopenhagenu. Brend reinterpretira ideju moderne ženske garderobe, kombinira bezvremensku klasiku sa suvremenim i minimalističkim komadima. Remain posvećuje pozornost detaljima u svom stilu, a visokokvalitetna koža njihov je zaštitni znak. Kako izgleda kolekcija za jesen-zimu 2024.?

Tjedan mode u Kopenhagenu

Predstavljena kolekcija kreirana je pod vodstvom novoimenovanog kreativnog direktora Martina Asbjørna. Kreacije za sezonu jesen/zima 2024. inspirirane su ženstvenim odijevanjem i na čvrstom su temelju i u składu s DNA brenda. Revija u Kopenhagenu sadržavala je strukturirane siluete, intrigantne kontraste u teksturama i sofisticiranu jednostavnost.

„Želio sam spojiti elemente klasičnog i bezvremenskog odijevanja, ali gledanog kroz prizmu suvremene, snažne žene.”, objasnio je Asbjørn nakon revije i istaknuo da je kreiranju kolekcije pristupio intuitivno.

„Gledam žene oko sebe – u privatnom životu, ali i u društvu kao cjelini. Za mene je ova kolekcija vibra i emocija koju sam oduvijek želio prenijeti.”, istaknuo je dizajner.

FOTO: James Cochrane/ Copenhagen Fashion Week

Kolekcija dotjerana u svakom detalju

Revija brenda održana je u Den Frieu. Galerija je pružila savršenu pozadinu za minimalističku prirodu kolekcije. Stilovi predstavljeni na modnoj pisti postali su središnji dio modne revije. Uvodne kreacije bile su sirove, ozbiljne i savršeno skrojene.

FOTO: James Cochrane/ Copenhagen Fashion Week

Kolekcijom dominiraju tamni tonovi- bordo, zelena, smeđa i crna. Bilo je tu i svježih, ljubičastih nijansi. Dovoljan je jedan pogled na kolekciju i lako se zaključi da su svi komadi koherentni jedan s drugim i dotjerani u svakom detalju.

„Prva kolekcija brenda Remain, pod vodstvom novog kreativnog direktora Martina Asbjoerna, prikazala je najbolje od brenda i podigla ga na višu razinu. Neutralna shema boja, nadopunjena prigušenim pastelnim bojama dobro se poigrala s minimalističkim oblicima. Remain ovom kolekcijom dokazuje da je jedan od vrhunskih danskih brendova.”, opisao je svoje dojmove Łukasz Witek, glavni stilist Answeara.

Ostali članci