Vrijeme čitanja 2 min 07 velj 2024

Won Hundred na Tjednu mode u Kopenhagenu

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 2 min

Svestrane i bezvremenske kolekcije, predimenzionirane siluete, skandinavski minimalizam, posvećenost detaljima u dizajnu. Ovako se może opisati kolekcija brenda Won Hundred. Što je posebno u novoj kolekciji, pripremljenoj za sezonu jesen-zima 2024.?

Won Hundred je modna marka sa sjedištem u Kopenhagenu koju je 2004. godine osnovao Nikolaj Nielsen. Skandinavsku marku odlikuje visokokvalitetna izrada, održiva i ekološki odgovorna proizvodnja. Vizija brenda je kreirati održivu unisex odjeću s pažnjom na prepoznatljiv dizajn i očuvanje prirode.

„Sva proizvodnja trapera obavlja se s pouzdanim partnerima u Italiji. Koristimo samo organski pamuk i peremo ga u nekim od najboljih praonica rublja u industriji.”, – piše na službenoj web stranici brenda.

Kolekcija trapera Won Hundred

Traper je srce i duša brenda. Ovaj materijal je definirao DNA brenda od njegovog početka pa ne čudi što je postao središnja točka ovogodišnje kolekcije Surrender, predstavljene na Tjednu mode u Kopenhagenu.

Za osnivača brenda, nova je kolekcija nostalgijom ispunjeno putovanje u prošle godine i izlog u svijet znanja i iskustva koje je Won Hundred uspio akumulirati tijekom mnogih godina u modnoj industriji.

„Uzeli smo si vremena da shvatimo što Won Hundred predstavlja. Sada smo spremni osloboditi njegov puni potencijal i iskoristiti ga u kolekciji jesen-zima 2024., crpeći inspiraciju iz posljednja dva desetljeća kreativnog rada.”, objasnio je Nikolaj Nielsen.

FOTO: Copenhagen Fashion Week 

Svježi pogled na suvremenu modu

„Zaronili smo u naše modne arhive kako bismo ponovno osmislili ikonske stilove trapera koji su bili ključni u ranim fazama razvoja brenda.”, istaknuo je Nielsen, govoreći o kolekciji Surrender.

Odabir trapera kao vodećeg materijala kolekcije nije slučajan. Od samog početka, Won Hundred je predan tom minimalističkom stilu. Uostalom, traper je unisex tkanina, koja se savršeno uklapa u koncept brenda.

Surrender je kolekcija koja se uklapa u promjenjiv krajolik Tjedna mode u Kopenhagenu. Do sada uglavnom posvećen ženskoj modi, počinje sve više prikazivati muške i rodno fluidne stilove, odbacujući tradicionalnu binarnu podjelu. Revija kolekcije Won Hundred uzbudljiv je povratak korijenima minimalističke skandinavske mode i svjež, zanimljiv pogled na suvremenu modu.

 

Ostali članci