Vrijeme čitanja 3 min 16 stu 2023

Top trendovi za sezonu jesen-zima 2023/2024

Autor: Martina
Vrijeme čitanja 3 min

Jesensko-zimskom sezonom dominirat će minimalizam. Jednostavne forme i lookovi u nenametljivim formama. Trendovi koji se brzo mijenjaju ustupaju mjesto modnim klasicima, čime odjevne kombinacije složene od klasičnih komada poprimaju bezvremenski oblik. Ovakvi trendovi već se mogu vidjeti na ulicama svjetskih modnih prijestolnica: New Yorka, Pariza, Milana, Kopenhagena i dr. Pogledajte što dizajneri predlažu za mjesece ispred nas.

Uređivanje ormara za nadolazeće sezone trebalo bi početi sada. Kako bismo vam olakšali, pripremili smo popis nekoliko najvažnijih trendova koje vam mogu biti modna vodilja. Odjenite se uz savjete koji stižu iz Answear modne obitelji.

Provjereno total look

Godinama povezivan s tipičnim škotskim uzorkom i grunge estetikom, popularni karirani uzorak dobio je novo značenje. U sezoni jesen-zima postat će sinonim za eleganciju i stil. Kako ćemo ga kombinirati? Prije svega u total lookovima, odnosno modernim oblicima odijela – sakoa u kombinaciji sa suknjama i/ili ležernim hlačama. Za kreiranje totalnog looka možete koristiti vuneni sako na dvoredno kopčanje Luise Spagnoli u toplim bež nijansama. Možete ga jednostavno kombinirati s donjim dijelom u boji i impresionirati u svakoj situaciji.

Elegancija u novom izdanju

Elegancija ima mnogo dimenzija. U sezoni jesen-zima dizajneri to izražavaju prvenstveno kroz ženska odijela koja su malo promijenila svoju dosadašnju formu. Točnije, sve se više odmiču od opuštenih silueta prema modernim krojevima u stilu power dressinga, modeli snažnije ocrtavaju ramena i naglašavaju struk. Ipak, oversized blejzeri koji podsjećaju na one posuđene iz muškog ormara i dalje su broj jedan, samo su ovoga puta stilizirani remenom koji cijelu siluetu formira u oblik pješčanog sata.

Moda voli radikalne zaokrete, zbog čega se nekadašnja popularna odijela vraćaju u modni vodič. Prije nekoliko godina nerado viđeni sada su oznaka klase, i sjajno se uklapaju u nostalgiju povezanu s 90-ima i 2000-ima. Suvremena odijela kombiniraju Y2K stil s klasičnim oblicima koristeći crnu kožu ili vunu za odijela.

Tople bež nijanse

Dok je prošle zime tamno smeđa bila na tronu boja, u ovoj se sezoni dizajneri brendova Max Mara, Guess i Pinko okreću toplim bež tonovima: od krem, boje pijeska i karamele, do boje bijele kave. Bež boje izgledaju sjajno na mekom pletivu, vunenim kaputima i haljinama. Ipak, ne vole svi total look u istoj kombinaciji boja. Stoga, ako želite kreirati moderan outfit u svim bojama bež nijansi, uskladite odjevne predmete u kontrastnim oblicima ove boje. Primjerice, kombinirajte bež pulover s bootcut traper hlačama i dodajte kaput u boji karamele.

Haljine na jedno rame

Iako se jesen i zima uglavnom vežu uz meko pletivo i klasične kapute, ove sezone među stilovima vladaju haljine na jedno rame. Karakteristične kreacije pojavile su se na revijama najuglednijih dizajnera i najpoznatijih modnih kuća. Izuzetno su ženstvene, elegantne i savršene za večernje, gala izlaske kao i za manje formalne prigode. Modeli haljina s jednim ramenom vrlo se razlikuju pa ih viđamo u pripijenim i lepršavim kombinacijama što ih čini primamljivima svim ljubiteljicama ovoga modela.

Traper od glave do pete

Denim total lookovi nametnuli su se već u prošloj sezoni no, dizajneri od njih ne odustaju. Slažu se da bi traper trebao dulje ostati u našim ormarima. Kada se nosi od glave do pete, omogućuje stvaranje ležernog izgleda u nonšalantnom stilu poput onoga iz 80-ih. Ipak, kombiniranje traper komada nije jednostavno. Da biste dobili monokromatski look, vrijedi se kladiti na identične nijanse. Takav styling možete složiti uz hlače širokog kroja brenda Moschino Jeans i dodati im sako u istoj boji. Za one koji tek prave prve korake u traper izričaju, preporučujemo haljinu ravnog kroja sašivenu od komada raznobojnog trapera. Kako biste postigli monokromatski efekt, samo ga uskladite s parom traper čizama i denim total look je spreman!

Ostali članci